2. Terugkeer naar ons favoriete stuk land


Valderrobres by night

27 december 2017

Zaterdag zijn we teruggegaan met de makelaar naar ons favoriete stuk land.

Op papier is het 2,6 ha, maar volgens de makelaar staat het niet goed geregistreerd bij het kadaster en hij is al bezig om dit te laten corrigeren. En dan zou het stuk iets meer dan 3 ha bedragen.

Het bestaat uit 5 terrassen met iets meer dan 200 olijfbomen, variërend in leeftijd van 20 tot circa 50 jaar. Het land is goed bewerkt en de bomen zijn in volle productie. Het grote voordeel van dit stuk land is, dat het aangesloten kan worden op de waterleiding. Alle andere stukken die we hebben gezien, moet een waterput geslagen worden van ongeveer 100 meter diep!

De grond heeft een goede ontsluiting naar de doorgaande weg tussen Cretas en Valderrobres, met de Via Verde (fietspaden gemaakt op oude treinsporen) op ongeveer 1 km afstand.

Het uitzicht is fabelachtig, waarbij we zowel de zonsopkomst als de zonsondergang kunnen zien. De ligging is op het zuiden, dus de hele dag zon!

Ook de nabijheid van Valderrobres als Cretas is een mooie bijkomstigheid, genoeg barretjes, restaurants en andere voorzieningen, die je nodig kunt hebben.

 

Uiteraard zijn er allerlei regels en wetten in Spanje, die anders zijn dan in Nederland. We hebben met de makelaar gesproken, maar ook met andere mensen die dit proces al hebben doorgemaakt. Overal krijgen we informatie, waar door we ons goed kunnen voorbereiden. Het is een hele beslissing, dus we hebben besloten het even een aantal dagen te laten bezinken. We zijn nu een paar dagen bij familie op bezoek in de buurt van Alicante, gaan hierna door naar Sevilla voor Oud en Nieuw en gaan dan weer terug.

Have any Question or Comment?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest recente berichten

Zoektocht