Over ons

Hier willen wij jullie op de hoogte houden van onze zoektocht naar onze droom: een stuk land in Spanje en daar zelf een huis op bouwen. Jullie kunnen hierover uitgebreid lezen op de blog pagina.

Eerst maar een klein stukje geschiedenis. Eric en ik (Ingrid) hebben allebei, onafhankelijk van elkaar, altijd de droom gehad om in het buitenland een bestaan op te bouwen. Toen wij elkaar begin 2016 ontmoetten, hadden we dus ook daar een klik mee!

En dan begint de zoektocht. Wat vinden wij belangrijk, wat willen we gaan doen en uiteraard waar? Gaandeweg zijn we erachter gekomen dat we allebei het klimaat en dan vooral warmte en zon (ook in de winter) heel belangrijk vinden. Het moest dus ergens in het zuiden gaan worden. Nu is dat een ruim begrip, maar we waren er al snel achter dat we in Europa wilden blijven, vanwege de cultuur, de afstand met familie en niet te vergeten de nieuwe taal.

Verder willen we graag zo ecologisch mogelijk gaan bouwen en zoveel mogelijk een zelf-voorzienend bestaan gaan leven. Niet zo simpel voor 2 mensen uit de stad!

In de zomer van 2017 hebben we Italië bezocht. Helaas waren we na 5 minuten praten met een makelaar er al achter dat wat Eric wil, zelf een huis bouwen, er daar niet in zat. Niet getreurd: Europa is groot.

Onze keus is vervolgens op Spanje gevallen: heerlijk klimaat, geweldige natuur, genoeg cultuur om de rest van je leven je niet te vervelen en de taal is ook makkelijk te leren.

We hebben uitgebreid research gedaan: klimaat, natuurlijke omgeving, toeristische activiteiten etc. Uiteindelijk zijn we in de regio Matarraña, Aragon terecht gekomen, ook wel bekend als het Toscane van Spanje.