7. De laatste loodjes


Vergunning

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie de laatste update van ons hebben ontvangen, nl. oktober. Is er dan niets gebeurd sinds die tijd? Eigenlijk wel, maar we hebben het ook superdruk gehad (en nog steeds met alle voorbereidingen) dat een update wat in het vergeethoekje is geraakt.

Laten we beginnen met het goede nieuws: na 5 maanden wachten is de bouwvergunning voor ons woonhuis in Spanje al binnen! Veel sneller dan verwacht, waardoor we gelijk kunnen beginnen met de aanvragen van de andere vergunningen, die hiervan afhankelijk zijn (zoals het aanleggen van de waterleiding, septic tank, toeristische vergunning etc).

 

Cursussen

Als voorbereiding hebben we ook een aantal cursussen gevolgd. Eric heeft een cursus strobouw gevold en een cursus tadelakt (Marokkaans stuc). Dit heeft hij ook al in de praktijk kunnen brengen in de badkamer van een klant. Daarnaast heeft hij zijn cursus EHBO moet goed gevolg afgelegd. Ik ben bezig met mijn motorrijbewijs, 2 van de drie examens reeds gehaald, volgende maand voor het papiertje. Ook ben ik bezig met mijn EHBO, wat ik ook volgende maand hoop te halen. Daarnaast ben ik ook nog bezig met Spaanse les.

 

Puppy

We zijn altijd al van plan geweest om een pup mee te nemen naar Spanje. Helaas is onze hond Lily vorig jaar overleden, anders waren we met zijn vieren gegaan. We hebben lang gezocht naar een hond die bij ons en onze nieuwe situatie past en zijn uiteindelijk uitgekomen bij het Hovawart ras. Een in Nederland relatief onbekend ras, wat oorspronkelijk als “erfbewaker” uit Duitsland afkomstig is. We hebben een aantal gesprekken met diverse fokkers gevoerd en uiteindelijk gekozen voor Angelika Balk, die op een zeer verantwoorde en wetenschappelijk wijze zojuist haar eerste nestje heeft gefokt. We mogen ons zeer gelukkig prijzen dat we, ondanks de lange wachttijden en de mensen die Angelika persoonlijk kent, een pupje van haar mogen meekrijgen. Het wordt een reutje, dat is al duidelijk en ze mogen eind april naar hun nieuwe eigenaren toe.

 

Voorbereidingen

En verder….je kunt je voorstellen dat er aardig wat bij komt kijken. We zijn ook nogal wat van plan: onze inboedel verhuizen, emigreren, een bedrijf opzetten in een ander land, een eigen huis bouwen en ook nog een andere levensstijl krijgen. Dat vergt de nodige voorbereidingen. Iedereen, die mij kent, weet dat ik van de organisatie en planning ben, dus er zijn de nodige to-do lijstjes af te werken. Eric is sinds een paar weken al gestopt met werken en heeft ondertussen de garage al helemaal opgeruimd, dingen verkocht, stellingen uit elkaar gehaald, werkmateriaal aangeschaft, nog meer machines aangeschaft en als klap op de vuurpijl: een hele grote aanhanger. Eric gaat namelijk zelf een paar keer heen en weer rijden om onze spullen in Spanje te krijgen. We hebben allerlei opties de revue laten passeren, maar gecombineerd met de wens om zelf een aanhanger straks te hebben en zeecontainers om onze spullen in op te slaan, bleek dit verreweg de goedkoopste optie. Ik heb ondertussen mijn baan ook opgezegd (begin mei de laatste werkdag), ons huis staat in de verkoop en het jongste kind heeft ook eigen woonruimte gevonden.

Daarnaast hebben we een aantal aanbieders van safarilodges bezocht, omdat wij van mening zijn dat dit het beste past in het concept wat ons voor ogen staat, nl. mensen te laten genieten van de prachtige natuur, het buitenleven, maar zonder te moeten inleveren op privacy en comfort. We hebben prachtige dingen gezien en gaan hier zeker verder mee, ook omdat we het super gaaf vinden om ook dit zelf op te bouwen (tot aan de meubels aan toe)!

De planning is om begin juni definitief met z’n drieën richting Spanje te vertrekken, dus dat is al over 2 maanden. Ongelooflijk veel zin in, maar eerst nog een hele hoop te doen en te regelen in Nederland voordat het zo ver is!

Have any Question or Comment?

11 comments on “7. De laatste loodjes

Mary Verberg

Dag gaat de goede kant op. Wat een werk.
Blijft er straks ook de mogelijkheid om met eigen campeerspullen te komen naar jullie terrein? Krijg er al zin in. Groeten, fijne verhuizing en succes,
Mary Verberg

Reply

Hallo Mary,

Jazeker! Er komt een toiletgebouw, gesitueerd bij de receptie, waarin alles zit, wat je nodig hebt (toilet, douche, afwasbak en wasmachine)

Reply
Marian Limmen

Super gaaf wij hopen dat al jullie dromen uitkomen. Dikke kus uit Almere

Reply
Ingrid

Dankjewel!

Reply
Han

Ingrid wat een goede blog heb je geschreven we zijn weer op de hoogte

Reply
Gerda

Hola Ingrid en Eric,

Spannend, wat zijn jullie al ver gevorderd met jullie plannen.
Ik zie ons nog staan op jullie stukje grond vorig jaar.
Wij wensen jullie heel veel succes de komende maanden met opbouwen en de verhuizing uit Nederland.
Buena suerte en los proximos meses.

Saludos Jan en Gerda uit Assen.

Reply

Heel veel succes met alle voorbereidingen en met de emigratie.
Ik heb al een en ander gezien via Eric en het belooft een schitterende plek te worden. Hugs, Nico. ??

Reply
Hans van den Brandt

Leuke blog. ik kom je zeker bezoeken deze zomer, om de plek en de omgeving te verkennen. wellicht doe ik ook nog een `klusje` voor jullie. ik heb toch de tijd 😉
succes met de verhuizing.
groet, Hans

Reply
Sonja Welles

Zie nu voor het eerst jullie website en blog. Leuk om te lezen en zeker ook mooi om de omgeving te zien.
Ben heel benieuwd naar de volgende blog. Wat een avontuur!. Succes! Misschien in de toekomst, tot ziens.

Reply

Leuk om te lezen Sonja,dat jullie van de blog genieten. Zodra we internet en de zonnepanelen zijn geinstalleerd, komt de volgende blog uit!

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest recente berichten

Zoektocht