5. De voorbereidingsfase is begonnen!


Ondertussen is het alweer juli. Hoogzomer in Nederland en we genieten volop van het zonnetje, al kijken we ook steeds met een schuin oog naar het weerbericht in Cretas (Spanje) om te kijken wat het weer daar doet. Ook in Cretas is het eindelijk volop zomer geworden, na een wisselvallig en eigenlijk te koud voorjaar.
Er is best een hoop gebeurd de afgelopen maanden, maar het is wel duidelijk nu. We hebben de zoektocht fase achter ons gelaten en zijn bezig met de voorbereidingsfase. Waar zijn we op dit moment mee bezig?
Het allerbelangrijkste zijn de tekeningen van de architect. Die moeten door ons goedgekeurd worden, voordat de vergunning (Proyecto Basico) en de milieu vergunning (Environmental impact project) aangevraagd kunnen worden. Helaas heeft dit wat langer geduurd dan wij gedacht en gehoopt hadden, maar we hebben eindelijk de goede tekeningen! Neem een kijkje! We zijn benieuwd wat je ervan vindt. Ontwerp Casa entre los Olivos

Trouwringen

Waar zijn we verder mee bezig?
1. Spaanse les. Uiteraard willen we ons zometeen in Spanje verstaanbaar kunnen maken, Spanjaarden spreken over het algemeen geen Engels.
2. Ter voorbereiding zijn we ook getrouwd en hebben een testament op laten stellen om problemen straks te voorkomen.
3. Iedereen, die me volgt op Facebook en Instagram weet, dat ik begonnen ben met een moestuin bak dit voorjaar. Straks in Spanje moet dit in het groot worden aangepakt, om te zorgen dat we zo zelfvoorzienend mogelijk zijn.

Moestuin bak

4. Dieren. Ik heb een kleine introductiecursus gehad voor het houden van kippen. Verder willen we bijen gaan houden en misschien ook Alpaca’s. Daar zijn we zoveel mogelijk ons op aan het inlezen.
5. Natuurlijke zwemvijver. Die willen we straks gaan aanleggen om zo goed mogelijk bij het terrein en bij onze insteek om het zoveel mogelijk biologisch te houden, in te passen.

Zwemvijver

6. EHBO cursus, vinden we erg belangrijk, omdat we straks toch een eind van alles af zitten en wat dat betreft op elkaar zijn aangewezen als er iets gebeurd.
7. Systemen. Wat hebben we straks eigenlijk allemaal nodig? In Nederland is het allemaal zo vanzelfsprekend, maar wij gaan zo veel mogelijk off the grid. Hoe kunnen we straks toch een comfortabel leven leiden, maar zijn we zo min mogelijk afhankelijk van de buitenwereld? Uiteraard gaan we over op zonne-energie, we hebben een septic tank nodig, we willen regenwater op gaan vangen. Ook willen we af van het gas, wat in Spanje nog heel gebruikelijk is, maar er hier helemaal uit gaat. Hoe gaan we dat dan doen met de verwarming, het koken, douchen? We zijn druk bezig ons hierin te verdiepen, want wat is er veel mogelijk!

Daarnaast zijn we ook aan het denken over ons concept. Hoe willen we het aanpakken, welke mensen willen we bereiken, hoe willen we ze bereiken, waar staan we voor? Dat is een heel leuk proces, wat zich steeds verder aan het uitkristalliseren is, maar daarover bericht ik later.
We hebben ondertussen de website goed op poten, het logo is gemaakt en de architect was daarover zo enthousiast dat hij de buitenkant conform het logo heeft ontworpen! (Zie eerder in dit blog)

Have any Question or Comment?

3 comments on “5. De voorbereidingsfase is begonnen!

Mooi om te zien hoe jullie plannen gerealiseerd worden. De tekeningen van jullie huis zijn een beetje wazig maar het ziet er goed uit.
Heel veel succes met jullie droomproject. ??

Reply
Ingrid

Hi Nico, in de blog vind je een linkje naar de aparte fotopagina met de tekeningen. Die zijn haarscherp. Bovenstaande tekening is een echte potloodtekening van de architect. Die is inderdaad een beetje wazig.

Reply
De Munk

Wauw,
Geweldig allemaal zeg om zo je dromen te volgen. Heel veel succes en geniet van en met elkaar!
Heel veel succes
Ron en Tammy
?

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest recente berichten

Zoektocht