10. Coronavirus


Coronavirus 

Vandaag, 16 maart 2020, is vanaf 8 uur vanmorgen geheel Spanje in een algehele lockdown geplaatst om verdere uitbreiding van COVID-19, oftewel het Coronavirus tegen te gaan. Spanje is na Italië het land met de meeste geïnfecteerden, met heel veel toeristen en overwinteraars, dus het was hoog tijd dat de regering ingreep. Voorlopig zal deze lockdown de komende 2 weken duren. In de praktijk betekent dit voor ons in het dagelijkse leven niet zoveel. Wij hebben voor de komende 2 weken genoeg eten, drinken, water en gas. Wij hoeven dus niet zo nodig van ons land af. Wat wel vervelend is, is dat ook de bouwmarkten gesloten zijn. Deze vallen namelijk niet onder de eerste levensbehoeftes, waarvoor men nog wel de straat op mag. Dus de bouw ligt de komende 2 weken stil. Maar vervelen zullen we ons echt niet. We zijn namelijk nog steeds bezig om de schade aan de bomen, veroorzaakt door de sneeuw, op te ruimen. Dit is een klus, die we elke keer zo’n beetje tussendoor deden, maar waar we de komende weken uitgebreid de tijd voor zullen hebben. Ook moet er hoognodig gemaaid worden, en aangezien we alleen maar een bosmaaier hebben momenteel is dat een tijdrovende en vermoeiende klus. We gaan dus ook hard op zoek naar een andere oplossing hiervoor!

Team Casa entre los Olivos

Vergunning

We hebben (eindelijk) de bouwvergunning binnen! Zodra de beperkingen zijn opgeheven, gaan we daarmee aan de slag. We denken na het zomerseizoen te gaan starten met de bouw van ons huis. Eerst de vloer en het framewerk en alle leidingen en dan volgend jaar starten met de strobalen en de afwerking.

 

Werkzaamheden finca

Wat hebben we sinds de laatste blog allemaal gedaan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook even op de foto’s heb moeten kijken om een overzicht te kunnen geven.

 • We hebben de renovatie van de mas afgerond op nog wat kleine zaken na.
 • We hebben weer de graver laten komen. Deze heeft 2 prachtige plekken gecreëerd voor kampeerders. Daarnaast heeft hij al het snoeiafval uit het bos getrokken, zodat het bos meer ruimte krijgt om te groeien en om brandgevaar tegen te gaan. Ook heeft hij nog twee trappen aangelegd. Hij heeft de fundering uitgegraven voor de buitenkeuken en voor het douchegebouw (wat we later gaan realiseren).
 • We hebben een vlonder tussen de containers gemaakt om daarop een Belltent te zetten voor de winter. Hierin hebben we een handgemaakt bed gezet met onze loungebank, een kachel en een tafel met TV, zodat we ’s avonds lekker kunnen zitten en uitrusten.
 • We hebben in oktober een begin gemaakt met de aanleg van een fruitbos (appels, peren, perziken, wilde perziken, kersen, kiwis, bramen, hazelnoten, zwarte bessen, pruimen). Deze zijn allemaal aangeslagen!
 • We zijn begonnen met de snoei van de olijfbomen (de amandelbomen hadden we grotendeels al gesnoeid tijdens de oogst). We willen de bomen handmatig gaan oogsten, dit betekent dat we de de vorm van de bomen drastisch moeten veranderen, omdat ze nu smal en hoog zijn (voor machinale oogst) en wij willen ze laag en breed). Het huilen stond ons nader dan het lachen, want dat betekende dat we bij de meeste bomen de helft eraf moeten snoeien. Zo’n kaal gezicht nu, maar het is wel beter voor de bomen.
 • We hebben gemerkt dat naarmate de dagen korter werden, we steeds meer last kregen van de bomen bij de zonnepanelen, zodat we besloten hebben om een boom te rooien en de anderen te snoeien. Hierbij is Eric van de ladder gevallen en heeft zijn enkel zwaar geblesseerd. Gelukkig gaat het nu weer een stuk beter, maar dat heeft wel een aantal maanden geduurd.
 • We hebben in december de olijfoogst gedaan. Dit was een grote tegenvaller, want we hadden maar 35 kg van onze bomen, wat dus bij lange na niet voldoende was om naar een perser te gaan. Volgend jaar beter!
 • Eric heeft douche 4.0 gemaakt. We hebben nu een elektrische boiler (onze gasgeiser is stuk gevroren) en we hebben de douche geïsoleerd en er een stuk aangebouwd om binnenin om te kleden met zelfs een elektrische verwarming erin.
 • De water deposito’s hebben we allemaal geïsoleerd met steenwol en hout.
 • We hebben nu 2 houthokken voor al ons haardhout (er zullen er nog wel wat bij gaan komen met al dat snoeihout).
 • Het batterijenhuis is nu een echt electronisch centrum geworden. We hebben eindelijk iemand gevonden, die ons kon helpen om alles netjes aan te sluiten, alle instellingen af te lopen, groepenkasten aan te sluiten, etc. We hebben nu zelfs een vaatwasser!
 • De houten vlonders voor de Glamping casita’s zijn af.
 • De betonnen vloer voor de douches is ook af.
 • We hebben de compostbak verder uitgebreid.
 • Komende week zullen we gaan starten met het kippenpaleis.

Klik hier voor foto’s van de bouw

Ditjes en datjes

 • Met de kerst hebben we mijn kinderen plus aanhang op bezoek gehad, super leuk om ze over het land te leiden en door de Matarraña. Veel te kort natuurlijk, maar ze komen wel weer terug.
 • In oktober kwamen mijn vader en mijn bonusmoeder op bezoek. Ze hadden een wagen vol goodies mee en hebben hard meegeholpen met de aanleg van het fruitbos.
 • We hebben de afgelopen maand hulp gehad van een Schot. Dat was vooral fijn voor mij, want ik heb vorig jaar met het beton draaien 2 tennis ellebogen gekregen, waar ik nog steeds veel last van heb.
 • Sinds een maand lopen we op zondag mee met een aantal buitenlanders, een echt wandelclubje. Zo hebben we nog wat sociale contacten, zien we wat van de omgeving en leren ook wat over het reilen en zeilen hier.
 • De lente is alweer goed begonnen, de amandelbloesem was prachtig om te zien en het wordt alweer heet in de zon.
 • Er staat nog steeds (smelt)water in de vijver!
 • Klik hier voor foto’s van de finca
 • Klik hier voor foto’s van de omgeving

Ben je na het lezen van onze blog enthousiast geworden en wil je graag langskomen?

Reserveren kan telefonisch of per email. Graag beantwoorden we je eventuele vragen. Voor verdere informatie kun je ook nog kijken op de Accomodatie pagina of op de Tarieven pagina.

Zonnige groet en tot ziens!

Eric, Ingrid en Boaz

Have any Question or Comment?

2 comments on “10. Coronavirus

Eva Huiskamp

Wat fijn Eric en Ingrid, dat jullie de bouwvergunning hebben!! Gefeliciteerd. En wat hebben jullie veel gedaan de afgelopen maanden, fantastisch. We komen graag eind april kennis maken (als we tegen die tijd Spanje in mogen).
Groetjes
Eva (en Boudewijn)

Reply

Dank je wel Eva! We zien jullie hopelijk eind April als nieuwe buren!

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.